05 октомври, 2010

BTV вече прекаляват

Досега обикновено нямах нищо против оглупяващите предавания по BTV (наричам ги "оглупяващи" по обективни причини). При всички безмозъчни зомбита които създават, могат единствено да увеличават собствената ми абсолютна стойност, и се грижат конкуренцията ми на пазара на труда да е ниска. Дотук добре.

Напоследък обаче взеха методично да прекрачват граници. След крадливата помиярщина на Великолепната им шесторка не вярвах че ще имат сили да копаят повече в дъното. Само две думи по тая тема. Инициативата е крадлива, тъй като няма отчетност - нито от мобилните оператори, нито от самото предаване, нито в последствие как се харчат парите. Липсата на отчетност създава изключително благоприятна среда за присвояване - и не ми обяснявайте за морал и прочее, там няма такива неща. Помиярщина, защото това е една от най-благоприличните думи, които мога да използвам по адрес на предаване, което кара някой човек да се разплаче по сценарии пред камерите, защото някой негов роднина бил починал.

Вчера обаче успяха да ме катурнат обратно в заешката дупка. В централните си новини, в най-гледаното време, с най-голяма аудитория зомбита, те пуснаха следния репортаж, който за съжаление успях да изгледам (преразказвам по памет). "Проблемите на подрастващите, в следствие висенето пред компютрите". Не, този път бяха спестили темата за безграничните опасности на онлайн комуникациите. Ставаше дума за здравните им проблеми. Напоителни статистики за проблеми с очите. Безграничните 12% от децата до някой си клас имали нужда от очила! Тук няма да споменавам че до 8 клас в моето основно очилище очила носеха поне 10%, а тогава компютрите бяха нещо нечувано. Следва интервю с "жертва на модерните технологии", - едно хлапе, което чистосърдечно си каза че компютрите са му интересни. Което, според репортажа, е огромен проблем, който родителите на хлапето са ограничили чрез ... уроци по таекуон-до.

Кратката версия. "Най-гледаната българска телевизия" полу-скрито фаворизира насилието за сметка на интелектуалното развитие. Целта може да не е такава, ще каже някой, тъй като те нямат толкова акъл за да направят умишлено нещо такова. Няма голямо значение, ефектът е същия. Представете си зомбираната им аудитория, която приема всичко казано от БТВ като канон. Повечето от тях ще си вземат бележка и от въпросния репортаж. Искрено съчувствам на децата им.
---

18 коментара:

 1. имат си анализатори, които са казали, че хората с Интернет не гледат ьТВ .

  ОтговорИзтриване
 2. Мхах да, и егати културния шок когато това се случи.

  ОтговорИзтриване
 3. браво..., а като добавим и безумните им "важни" новин за братовчедите на Дилма Русев, за изчезнала коза във Вирджиния и за моче, охлузило си коляното - пумията става пълна. Направо се чудя колко време ми остава преди да почна да ходя безцелно с вдигнати напред ръце, защото по инерция продължавам да пускам новините всяка вечер.

  ОтговорИзтриване
 4. BTV НЕ заслужава такава персонална критика. По никакъв начин тази медия не се различава от останалата част от блатото наречено "български медии". Има много по-фрапиращи статии и простотии създадени изцяло с цел манипулиране на общественото мнение, дебнещи от всяко списание, радио, телевизия, билборд и т.н. Почвам да си мисля, че автора има някаква личностна причина да напада BTV. Съжалявам, че прочетох тази статия. Таекуон-до е преди всичко спорт, възпитаващ последователите си преди всичко на спортсменство, а не на НАСИЛИЕ. Създаден е изключително глупав паралел, че репортажа отрича интернет и поддържа насилието. Скъпи nik666, нима не ви е известен факта, че все повече деца затлъстяват пред компютрите и повечето от тях не черпят от безграничната информация в интернет ами играят игри които не са особено образователни?

  Не ми е известна причината поради която си набрал така на BTV, но ако мислиш за напред да критикуваш прави го по-интелигентно и по възможност обърни внимание на цялостната простотия изливаща се от медиите а не само на BTV.

  ОтговорИзтриване
 5. @Vesselin
  Взех си бележка. И я игнорирах. По разбираеми причини.

  Но колкото да се намираме на приказка, опитай да ме убедиш, че таекуон-до не е боен спорт, щом като си се "набрал" така.

  ОтговорИзтриване
 6. Племенника ми на 12 години има лаптоп и вече е пристрастен. Не става от него. Това може да е нормално за някой вундеркинд, но повечето деца не са такива, затова аз също съм на мнение че трябва да има баланс между времето прекарано пред компютъра и някакъв вид спорт. Иначе да, в BTV има много манипулация. Шоуто на слави, новините, сега чувам и за великолепната шесторка.

  ОтговорИзтриване
 7. По-глупава и по- безстойностна статия от тази не бях чел. Не мога да разбера какво и е "свежото" на тази статия. Факт е, че децата нямат детство, то е виртуално, факт е, че прекомерното стоене пред компютър, телевизор и др. такива води до ИЗГЛУПЯВАНЕ и увреждане на зрението. Факт е, че търсенето в Google вече, не е това, което беше. Сега е арена за сравнение кой по-напред излиза. Факт е, че най-добрия приятел на човека, вече не кучето а Facebook. Факт е, че народа става асоциален на живо и социален във виртуалните среди. Но е и факт, че народа се нагажда според технологичното развитие на света. След 10 години, като почнем да се телепортираме ще изникнaт и други проблеми. Така, че нагласайте се според това, което ви заобикаля.

  ОтговорИзтриване
 8. Аха. Аз пък от своя страна съм крайно скептичен към идеята "коментари" като горния да разубедят който и да било, че БТВ са крадливи помияри, или че предаванията им целят изглупяване на стадото, или че репортажите им скрито насърчават насилието за сметка на мисълта, или че компютърните специалисти са по-стойностни хора от мутрите.
  Пробвай пак.

  ОтговорИзтриване
 9. Как така другите били зомбирани, пък и ти знаеш за какво става въпрос? Който не го интересува не гледа. От кога бойните изкуства са насилие? Има една приказка "Търси под вола теле"... И това ми били най-популярните публикации в Свежо...Хайде, стига.

  ОтговорИзтриване
 10. Интересно какво мислите за другите телевизии? зашото за мене БТВ са сранитделно най-добрите.
  1. Парите се събират чрез УНИЦЕФ - по сметка на организацията. дори мобилните оператори няма да вземат нищо (за разлика от разните други и най-вече Нова с техните финансови шашми, които направо ме отвращават). БТВ са само лице на кампанията на организацията.
  2. Няма нищо лошо да си помагаме и да се замислим за редица промени, вкл. и за изоставените деца.
  3. защо не прочетете малко повече за компютрите. мобилните телефони и т.н., преди да давате некомпетентно мнение?
  4. въпреки високопарния си стил, не сте се научили още да пишете правилно ... сигурно заради компютрите (майтап!)

  ОтговорИзтриване
 11. Мерси за компетентното мнение.
  Сега можеш ли и по темата?

  ОтговорИзтриване
 12. Наистина незнам защо, но в продължение на 2 седмици ни пълниха главата с Дилма Русев,и сега като се сетя,че всичко ще започне отначало,ми идва да си изтрия БТВ от сателита.Просто от мухата правят слон,не само затова.

  ОтговорИзтриване
 13. Защо се учудвате от начина, по който работи екипът на БТВ? Та те всички мислят комерсиално! Вземете Салич. Тя първо заработи за децата на Хаити и си изплати кредита. Сега трябва за децата на България! Честито! Другите я следват.
  А има и за прокуратурата - дето не могат да си свършат работата, ако не нарушат Конституцията - никой не може да бъде сниман и т.н., Миролюба Бенатова. И си я вършат! Има интервю с нея, по БТВ, в което се възмущава: ˝Че как ще си свърша работата тогава /ако не снимам/?˝

  ОтговорИзтриване
 14. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 15. Когато правих кампанията срещу Данон и Мтел - асистент на Светла Птрова от същата тази телевизия ми обясни в телефонен разговор, че подкрепят правотата на кампанията, но и двете фирми били големи рекламодатели и затова не искат да вземат страна. www.tangram.bg

  ОтговорИзтриване
 16. Всичко е точно. И аз отдавана не гледам не само ВТV, а въобще телевизия. Едното нещо, за да се откажа от тях са не само безбройните им глупости, а и безкрайните турски сериали които приемам като опит за асимилация на българите по много тънка линия. На всичкото отгоре, освен тези които се излъчват сега, тези дни започва нов. Върхът на безхаберието на държавата ни по този ТV въпрос е и подготвянето на сериала "Стъклен дом" за излъчване и него на турски език. Всичко това го научавам от нета, защото както ви казах, отдавна не гледам ТV, защото не ми се слушат предавания на турски когато се върна изморен в къщи.

  ОтговорИзтриване
 17. Аз за да коментирам твоите писания, първо бих те попитала каква енергия ти носят твоите три 666???

  ОтговорИзтриване
 18. Носи ми много забавни моменти покрай реакциите на баламите, които нямат капацитет да коментират по същество а се опитват да ме закачат на странични теми.

  И между другото, нямам три 666 (666666666) а само три 6 (666).

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.