07 септември, 2009

Да не им обръщам внимание ли?

В днешния ден на национален траур, добре познатият ни религиозен социопат Николай Севастиянов (познат под псевдонима "Николай Пловдивски") прекрачи всякакви граници. Намеците му, че 15 българи са загинали поради божествена намеса, защото концертът на Мадона в България не е бил отменен, е не просто необмислена простотия. Това трябва да е подсъдно. Идеята на професията на Севастиянов е да проповядва мир и разбирателство сред хората. Напук на всякакъв морал, бил той религиозен или светски, пловдивският "митрополит" от години върши точно обратното. Като днес е пикът на неговото безумие и самозабрава. Що за безмозъчно безгръбначно трябва да си, за да се държиш по този начин, само и само да имаш 10 минути публичност? Това ли са "духовниците", дето уж трябвало да служат за пример на нацията? Я си представете нация, подръжаваща на подобни социопати. Няма да е най-прекрасното място за живеене, със сигурност.

Често ми казват да не обръщам внимание на дейността на организацията "Българска православна църква". При всичките държавни субсидии и държавни облекчения, тя най-накрая ще фалира, когато хората прозрат, че това всъщност е добре маскиран клон на мафията. Някой ден хората сами щели да се откажат от съпричастност към тази полу-легална структура, и това ще бъде нейния дългоочакван край. Но след подобни действия от страна на нейни членове не мога да се правя на безразличен. Не мога да стоя и да гледам как това раково образувание, скрито под калимявка, но нямащо нищо общо с вярата, живее на гърба на наивните. И то не на тези, които са истински вярващи, а на тези, които вярват че организацията "БПЦ" е реална религиозна структура. Морален и духовен стожер в обществото. Смях през сълзи.

В Конституцията на република България, член 13, точка 2 пише:
Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
В настоящия момент не смятам, че е нормално организацията "Българска православна църква" да бъде свързвана по какъвто и да е начин с този текст. И когато някой се опитва да ме убеждава в противното, ще му посочвам лицето Николай Севастиянов, познат под псевдонима "Николай Пловдивски"
---

1 коментар:

  1. Да. Другото което е може ли да се слагат на едно равнище удавилите се българи в Македония, които са били там на почивка със загиналите за освобождението на България!!!
    Моите уважения и най-дълбоки съболезнования към всички засегнати от трагичната случка, но това е абсолютно бедобразие и то се разиграва на национално ниво та стигна чак и до църквата!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.