04 август, 2009

Твърде много агенти

Поредната порция информация за бившите (уж) агенти на ДС вече е в обръщение. Този път от медиите. Много са. Оказва се, че няма голяма българска медия, в която на високо ниво да не са работили бившите ченгета.

Не е ли подозрително това? Пак опираме до теории на конспирациите, обаче точно в тези медии новото на журналистиката е под всякаква критика. Отделно че голяма част от тях са под политическо влияние. Но са най-гледаните, не без усърдната подкрепа на държавата. Ако например днес се появи телевизия подобна на БТВ, дали някой ще я гледа? Съмнително.

20 години глупости в ефира. Това май е равносметката. И продължавам да твърдя, че огромна роля за оглупяването на нацията имат "големите български медии". Доказателство? Сериалът "Перла" на първо място по гледаемост за месец юли.
---

5 коментара:

 1. Разбира се веднага се появява въпросът: "Къде в тази картина е Икономедия?" Моето тълкувание на "Оказва се, че няма голяма българска медия, в която на високо ниво да не са работили бившите ченгета" е, че или Икономедия не е голяма медия, или че само аз не съм разбрал, че там има ченгета на ръководни постове. Объркващо. А ако има добри примери, именно те трябва да се посочат и да останат в съзнанието на хората, вместо "всички са маскари"

  ОтговорИзтриване
 2. Икономедия, да. И аз предпочитам да се информират от там, но обективно погледнато не може да се каже че е от медиите с най-широка публика. Нито пък може да се каже, че е от медиите, изиграли ключова роля в прехода. А за тях ми беше мисълта поначало.

  ОтговорИзтриване
 3. Естеството но журналистическата работа е такова. И от новите, днешните, половината са нечии агенти, предимно на чужди разузнавания. От километри личи на коя хранилка са. Тези с много редко изключение са професионални моралнополитически проститутки. Ако не са такива, не са станали навреме такива,не могат да прогресират в професията.

  ОтговорИзтриване
 4. Я не плюй по Перла, Мехмед е култов просто :D aхахахах мама ги зяпа тия шехерезади и мн им се кефи

  ОтговорИзтриване
 5. Да се говори за /уж/ агенти на ДС е малко пресилено. Секретни сътрудници /агенти/ на Държавна сигурност е имало и свидетелство за това е архивът на Комисията по досиетата. Че много българи са правили кариера върху нещастието на други българи, за които са докладвали, е истина. Колкото и да не ни се иска. Това е народът ни, имало е и такива българи. Този въпрос е граждански.

  Друг е въпросът за олекването на медиите в търсенето на пазарен интерес. Това е явление, което не засяга само нас, но в другите държави си има таблоиди, има си обаче и сериозни вестници със сериозни анализи на политическата обстановка. Именно тази част липсва в българските медии.

  Интернет вече се показва като сериозен конкурент на телевизията и тази тенденция ще се развива занапред. И там има всякаква информация, но затова е интелигентният читател, за да може да се ориентира бързо в бързо сменящата се информация и да намери и отсее доброто от манипулативното и онова, за което е платено :-)

  Любима Йорданова, политолингвист

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.