31 юли, 2009

Необходима социална реформа

За целия пренаселен свят.

Формира се държавен фонд, който да финансира програмата. Която дава възможност на всяка жена над 18 години да се подложи на операция за предизвикан стерилитет (лигиране на фалопиевите тръби, примерно). След което получава солидна еднократна финансова помощ, или доживотна пенсия, в зависимост от проучване кое от двете ще е по-приемливо като опция. Всичко трябва да бъде напълно доброволно.

Тази на пръв поглед шокираща мярка би решила няколко проблеми наведнъж, и всеки който се е замислял над демографските проблеми ще се съгласи. Най-бедните семейства, които така или иначе са непригодни за отглеждане на деца в нашето съвремие, е вероятно да предпочетат финансовия стимул за оцеляването си, пред неясната перспектива за многодетно семейство. Което от своя страна ще спести ужасът на евентуални деца, израснали с подобни семейства на ръба на оцеляването, или далеч по-вероятната перспектива - дом за сираци или изоставени деца. При по-заможните семейства ще липсва финансовият стимул, те от своя страна имат и далеч по-добри възможности за отглеждане на деца и едва ли биха се съгласили на подобна мярка.

В дългосрочен план ще се реши въпроса с проблемните малцинства. По дефиниция бидейки бедни, необразовани и на практика с липсваща сексуална култура, те са основен фактор в дългосрочната етническа проблематика на всяка държава, поради високата си раждаемост и нежелание за интеграция. След като им бъде предложен ефективен метод за ограничаване на раждаемостта (за сметка на настоящите абсолютно безполезните и много по-скъпи социални програми), ще се прекъсне и практиката да се финансират изцяло от детски помощи, докато самите им деца умират от глад и болести.

Не на последно място, в глобален мащаб това би ограничило пренаселването на планетата. Всъщност, това би трябвало да бъде един от първите доводи за подобна програма, като на второ място се оставят дребнавите оправдания за оцеляването на нациите като такива. Финансовите средства, отделени за едно такова начинание, ще са в пъти по-малки от тези, които се хвърлят в момента за решаване на всякаквите демографски, етнически и имиграционни проблеми.

Тази програма, разбира се, трябва да бъде насочена само към жените. Бидейки стриктно полигамен бозайник (противно на това което се опитват да ни убедят разните там групички по интереси), не може да се очаква от Homo Sapiens да държи размножаването си само в една обществена клетка - семейството. Това, на фона на почти непрекъснатата плодовитост на самеца, и физическата ограниченост във времето на самката да ражда, обяснява защо трябва да се насочат усилията само към жените.

Тази идея има много слабости и подлежи на много изменения, но цялостната концепция мисля че е ясна.
---

6 коментара:

 1. Анонимен31 юли, 2009 12:31

  Имам по-добро предложение: да се отрежат топките на мъжете, които предлагат такова решение. Ефектът ще е същият, а и няма да го има войнственото настроение на мъжете.

  ОтговорИзтриване
 2. Войнствено настроение? Къде?
  И какви точно са аргументите против? Много бих искал да прочета такива.

  ОтговорИзтриване
 3. Защо точно на жените наистина а не и на мъжете. Защото е по-лесно като операция ли ? Това би било полова дискриминация.

  ОтговорИзтриване
 4. Поради спецификата на бозайниците. Един самец може да оплоди на ден най-малко 2-3 самки. Една самка обаче не може да ражда всеки ден. И в този смисъл размножаването зависи много повече от жената, от колкото от мъжа.

  ОтговорИзтриване
 5. Тази програма ми се чини, че няма да бъде развита.
  Основателни причини - доста по широко насочена към малцинствата(Ако се отнася само за България), които са доста скиптични настроени към методи и новости от този тип (та те дори и кондоми не ползват), а и парите сигурно ще са мизерни, не толкова, колкото биха взели от социалните за 18 години докато стане пълнолетно чавето.
  Другата причина, притеснява ме, че всичките му защитни организации, селски и пенсионерски клубове(в световен мащаб) ще наскочат против идеята като АНТИ ХУМАННА, та дори в Китай нещата се сведени до пари, но не и чак до връзване на тръбите.

  ОтговорИзтриване
 6. Въпроса е поставен общо и неориентирано. Проблема е, че в ЕС и БГ конкретно, населението намалява и намалява, като има опасност в дългосрочен план малцинствата да станат болшинство, както стана в сръбско Косово. В РАЗВИТИТЕ страни проблема е в намалената раждаемост и тоталното намаляване на неселението.
  Трябва да се подлагат на подобна манипулация циганите и турците, малцинства, на които мохамеданската религия забранява абортите. И се размножават като ангорски зайци. Всяко такова семейство по 5-6 и повече деца. До неотдавна шведите кастрираха циганките, за да се намали циганската популация. Сега тази практика е прекратена.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.