16 юли, 2009

Глупости

Ето до къде я докарахме заради онези леваци от "Новото време":
Днес Районна прокуратура – Русе е внесла в Районен съд – Русе обвинителен акт срещу Ф.Ф.Ч. Той е обвинен в това, че на 05.03.2009 г. в Русе, без надлежно разрешително придобил и държал високорисково наркотично вещество – марихуана, на стойност 4.55 лева, като случая не е маловажен. 
Източник. Според Районния съд 4.55 лв. не е маловажен случай. Трябва да се похвалим с борбата с наркотрафика, все пак. Нищо че накрая се оказало че не било трафик, а било за лично ползване. За 4.55 лв.

А след ето този отговор на Иван Костов (дето уж трябваше да е демократ с широки разбирания) става ясно, че обществото ни още дълго време ще живее в 19 век. След около стотина години (ако дотогава не са ни изтребили съвсем) евентуално на някой може да му просветне, че личната свобода не се свежда до това да имаш правото да съществуваш.

Аман от неграмотно законодателство.
---

5 коментара:

 1. Не можах да разбера каква е връзката на Костов със случая, но явно има такава връзка, щото Костов за всичко е виновен, ерго, няма как да не е виновен и за това! Но бих посъветвал автора на този блог да отчете обстоятелството, че И.Костов вече 8 години не е на власт и ставащото в страната съвсем не става под негово управление...

  ОтговорИзтриване
 2. Връзката не беше че Костов е виновен, а че щом от човек като него (разбирай: с по-свободно мислене) идват подобни изказвания си представяме какво мислят другите стари кратуни.
  Грънчаров, човек да не каже нещо за твоя идол, даже положително да е, ти пак като на пружинка тръгваш да мелиш за стандартното "пак Костов ви е виновен".

  ОтговорИзтриване
 3. Какво очакваш от консервативната десница? Поведението на Костов е по-скоро логично (то е такова и по отношение на ЛГБТ тематиката например).

  Проблемът е, че в България няма нормална (прогресивна) политическа сила (е, добре, най-логично би било да е лява), която да защитава тези като легализацията, уреждане на еднополовите съжителства и пр.

  ОтговорИзтриване
 4. И накрая се оказва че голяма част от избирателите няма кой да ги представлява. Имам някакви подозрения, че "традиционните" политици нещо ги досрамява да се обявят за хора с либерални възгледи. Или пък уж са либерални, но само откъм икономика. Типичен пример са абсурдно рестриктивните закони, които НДСВ (най-либералната партия!) наложи.

  ОтговорИзтриване
 5. Така е. От друга страна обаче ми се струва, че българските политици действат според стереотипа "Българското общество е консервативно" и не смеят изобщо да излязат от това клише.

  А на мен ми се струва, че обществото ни не е чак толкова консервативно.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.