25 юни, 2009

Позеленяване

Пиша този постинг със закъснение, по обективни причини.

Много взеха да позеленяват всички напоследък. Тези дни изневиделица изскочи Зелената партия на Александър Каракачанов и започна да говори за себе си. Всъщност, само Каракачанов го прави, тъй като тази партия други членове не съм видял да има. А какво точно е направил той за природата или гражданските права в България, не е ясно. Добре че от време на време има избори, че да му дадат трибуна, ей така, от хорска срама.

Снощи пък друго позеленяване. НДСВ организират мероприятие в центъра на Русе, свирят Б.Т.Р. Това хубаво, ама какъв беше този зеления меморандум, дето се разписаха на него, май само те си знаят. И следва горчивата черешка върху пищната торта на тотална полуда. Вчера града беше олепен със зелени плакати. Върху тях зелени послания. И ако не беше огромния зелен надпис "Бюлетина No:8", като нищо съм помислил плакатите за част от предизборната кампания на Зелените. Ама онези смислените зелени. Днес нарамих фотоапарат с идеята да снимам зелено-жълтата наглост, и каква изненада - в града не може да се открие нито един останал плакат. Само за една нощ върху тях са налепени плакати на Наталия Казакова. Вероятно върху всички, тъй като не открих нито един останал, а обикалях по всякакви партизански улички. И как да го тълкуваме това?

До изборите остават десетина дена. Кой ли още ще позеленее?
---

1 коментар:

  1. Синята коалиция. Сутринта в сайта на Дневник видях техен банер, в който ни обещават да решат всички проблеми със заменките, застрояването, съсипването на природата и прочее. Малко късно се сетиха за това, но им препоръчвам да са искрени в тези обещания.

    И на мен ми направи силно впечатление "позеленяването" - всички започнаха да цитират програмата на Зелените от свое име. Проблемът е, че допреди 1-2 седмици мълчаха като мумии по тези въпроси.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.