09 април, 2009

Няма да има безконтролно следене онлайн

По принцип избягвах да коментирам темата с искането на МВР за безконтролното следене онлайн. Не мога да кажа че не ме вълнува, просто не вярвах в здравия разум на мнозинството политици. Днес обаче имам повод да се разпиша, при това с добро.  

Само с разлика от 4 гласа промените в закона бяха отхвърлени. Хубаво е понякога народното събрание да опровергава най-мрачните прогнози. Рядко, но се случва. Сега остава да се надяваме, че в оставащите 2 месеца живот на НС няма да има време за процедурни хватки, чрез които отново незаконно да се предложат тези промени.

Честито!

Update: Резонно, имаше протест от депутати от БСП, според които е имало технически неизправности в системата за гласуване и поискаха прегласуване. Законът ще се прегласува следобед.

Update 2: Председателят на НС Георги Пирински е проявил известно количество здрав разум и е отхвърлил протестите като закъснели. Окончателно, прегласуване няма да има

Това беше един инфарктен ден за българската демокрация ...
---

6 коментара:

 1. Тия мъки, ако не друго - поне приличат на родилни. А ако се роди нещо от цялата работа, то това една от най-чистите форми на демокрация в България. Да ни е честито чадото и дано да имаме силите да си го отгледаме :)

  ОтговорИзтриване
 2. Update 46:
  След като затворих сайта ти ми се отвориха 60 (шестдесет) експлорера. После повторих да не е случайно- не е. Вземи да си го оправиш че ми писна от простотии

  ОтговорИзтриване
 3. Този блог е IExplorer unfriendly, съжалявам. Очевидно недостатъчно, затова ще се постарая повече.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.