25 март, 2009

Таралеж в гащите

Необичаен обрат в новородената дясна коалиция. След искрицата надежда, която сините дадоха на потенциалните си избиратели, те побързаха обилно да я полеят със студена вода. Присъединяването на така наречената групичка "Новото време" подейства отрезвяващо на всякакви надежди за еволюция.

Мислите че преувеличавам? Просто направете паралел с предизборната ситуация тук и в която и да е друга държава от ЕС. Индивидът Емил Кошлуков, виден политически хамелеон, изнудвач, и потребител на съмнителни субстанции, оглави класацията на цирковите артисти. С ефектно задно салто и троен толуп той се намести сред преговарящите за дясно обединение. И това по време на участието му в Big Brother. Представете си сега Вивиан Рединг или Хавиер Солана в подобна ситуация. Не се връзва, някак си.

Кошлуков има дълга история на политически ... шизофреник, за да не употребявам по-силна дума. Първо, заедно с не по-малко видните си и политически неориентирани другарчета Мирослав Севлиевски и Борислав Цеков, бяха в НДСВ. След това се сдушиха с ДПС и започнаха да изнудват НДСВ. Решиха че са много велики, явиха се самостоятелно на избори и логично отпаднаха от всякакви сметки. (Между другото, все още няма обяснение от къде са дошли парите за грандиозните предизборни кампании, концерти и всякакви мероприятия на Новото време). Днес сменят боята и ще са сини. Само Цеков се върна пак в НДСВ, което е показателно колко е закъсала тази партия, щом прибира човек като него.

А новата синя коалиция очаква някой и друг процент от Кошлуков? Наистина ли? И как очакват тези политически рецидивисти да се държат прилично след изборите? Напълно съм убеден, че малко след обявяването на изборните резултати Кошлуков ще отцепи (отново) и ще се сдуши я с ДСП, я с Лидер, я с друга партия, от която ще може да откопчи някое министерско място. БСП, най-вероятно. Това ли ви е алтернативата?

Убеден съм, че фурнаджийски лопати като Кошлуков изобщо не ги е грижа за гласа на хората. За сметка на това десните партии трябва да знаят, че има хора които не са съгласни с участието на подобни подривни елементи в политиката. И има хора, които няма да гласуват за новата коалиция именно заради тях. Моя глас вече го загубиха.
---

4 коментара:

 1. Тъкмо се бях зарадвал за СДС-ДСБ и отнякъде изникна този "модерен политик" Кошлуков. А сега де? Ще ходя да пиша в блога на Мартин Димитров, дано не е истина това за Кошлуков.

  ОтговорИзтриване
 2. Жалко! Много жалко, че има хора като вас, които са научени само да мрънкат и да оплюват, водени единствено и само от собственото си его и завист.

  ОтговорИзтриване
 3. Всъщност нямате и представа с какво точно се занимавам, а намекът че завиждам на същества подобни на Емил Кошлуков го приемам като лична обида.
  Имайте навика да научавате подробности за събеседника си, преди да го разсмивате с наивитет.

  ОтговорИзтриване
 4. Не се ядосвай, винаги ще има някой, на който не му допада изказването ти, и не само това.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.