25 февруари, 2009

Логически невероятности

Людмил Стойков, небезизвестният спонсор (не само на кампанията) на El Presidente отивал на съд. На теория, това е хубаво. На практика е толкова невероятно да бъде осъден, колкото е и невероятно El Presidente да сдаде поста. 

Това е най-проста бизнес логика, защото така или иначе става дума за пари. На El Presidente ще му е много по-лесно да използва влиянието си (да се чете - своите хора по места) за да издейства оправдателна присъда за Стойков, или поне да проточи делото до края на мандата си. Защото, трябва да признаем, много по-лесно е за един бивш президент да обяснява връзките си с мафията, от колкото за един действащ такъв. Особено ако съдът се е произнесъл. Не че и сега няма място за маневри - опит за подкопаване на "най-авторитетната институция в републиката", антибългарски кампании (пък било то и от служба за борба с измамите, хаха) и прочее. Всеки студент по PR може да измисли цяла купччина замазващи очите подробности.

Всъщност, как се получава така, че El Presidente е с един от най-високите рейтинги на обществена подкрепа? Интересно ми е, кое точно от действията му подкрепя електората?
---

2 коментара:

 1. Здравейте!
  Казвам се Марина Михайлова и съм бранд мениджър на вестник "Капитал".

  Радвам се, че сте читател на "Дневник" и "Капитал", което личи по ползваната от вас илюстрация и линка в постинга ви :)

  Въпросната фотография, т.е. самият колаж, обаче, са предмет на авторското право, и вие нямате право да я публикувате в блога си.

  Надявам се, че няма проблем да я изтриете от блога си.

  Благодаря ви предварително за зачитането на законите и авторските права на "Капитал".

  С уважение и приятелски поздрави,

  Марина Михайлова
  Бранд мениджър

  Капитал

  marinam@economedia.bg

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте,

  Използвах снимката от Капитал с идеята за спазване на Creative Commons лиценза, под който се разпространяват част от материалите (според Общите правила за използване. Тъй като нямаше изрично заявление за запазени права, предположих че колажът се разпространява имплицитно под CC.
  Благодаря че ме уведомявате за пропуска, снимката е махната.

  Поздрави ;)

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.