14 февруари, 2009

Три празника

Първият, наричан от някои "български празник", е Трифон зарезан. Част от организираната религия, в лицето на православните църкви, почитат свети Трифон, покровител на лозарите и кръчмарите. Роден през 3-ти век и израстнал на територията на днешна азиатска Турция. Свързваме го с един от най-опасните и вредни наркотици на нашето съвремие - етанола.

Вторият, еманация на западното консуматорско общество, се свързва с любовта. Почитан от католическите църкви, и в духа на това религиозно течение няма ясни корени. Носят се откъслечни легенди за двама души носещи името "Валентин", живяли също през 3-ти век на територията на днешна Италия. Обикновено празникът ни вменява чувство на дълбока социална неадекватност, ако не проявим консуматорски дух (купувайки труп на умряло растение и поднасяйки го като дар) или ако прекараме вечерта сами.

Аз лично смятам да чествам третия. Преди 15 години никому неизвестната компания Blizzard пуска на пазара компютърната игра Warcraft: Orcs and Humans. След издаването на още няколко игри от същата серия, днес светът на Azeroth е огромен, живописен, и пренаселен със странни ... неща. И смятам да се скрия в него докато отшуми цялото безумие, мерси.
---

1 коментар:

  1. Много ми става смешно, когато проговори асоциалното в теб :D, направо съм склонна да те черпя биричка :П

    ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.