04 ноември, 2008

В какво се превръща Google Knol

С нетърпение очаквах проекта на Google - Knol. Както повечето хора си представях, че това ще бъде един вид здравословка конкуренция на Wikipedia. Оказа се обаче, че идеята е по-различна. Английските статии са специфични и в повечето случаи авторски, без възможност за формиране на общности около дадена тема. Възползвайки се от липсата на редакторска намеса, много хора започнаха да използват Knol за да свои собствени писания или за откровен спам.

Статиите на български са дори още по-зле. Там почти липсва смислено четиво, спама е повсеместен, а огромна част от написаното е copy/paste. Явно народа разчита на високия PageRank за да си лансира глупостите. Иначе има някои забавни попадения. Мястото им изобщо не е там, но на кой му пука. Примерно:

Нещо не съм оптимист за бъдещето на тоя проект на Google. Иначе хубава беше идеята.
---

1 коментар:

  1. Така и не ме запали идеята с тези ограничения. Като ще правиш интернет база данни - има си Уикипедия. Наистина трябваше да се отличават по нещо, но този път май Google не са уцелили. Не съм я използвал още, но не и не смятам. Можеше просто да не се опитвам да навлязат навсякъде...

    ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.