05 ноември, 2008

Разлики: там и тук след изборите

Там: Два часа след края на изборния ден претендентът признава загубата си и поздравява победителя. Двамата държат речи пред тълпата, в които хвалят както опонента си, така и собствената си кампания
Тук: Час преди края на изборния ден двамата претенденти се обявяват за победители и отварят шампанското. И двамата обясняват колко са велики и как опонента им за нищо не става.
Там: Ден след изборите победителят и претендентът се срещат публично за да обсъдят бъдещето на страната. Ако е имало негативни моменти в кампаниите, те са забравени.
Тук: Победителят и претендентът по-скоро ще дъвчат пясък, от колкото да се срещнат официално. Първата работа на претендентът е подаде жалба в Избирателната комисия и да обвини победителя в купуване на гласове. Победителят обявява претендента за дребен мошеник и измамник, който по стечение на обстоятелствата (и купуване на гласове) изобщо е стигнал до второто място.
Там: Загубилият опонент допринася с каквото може за развитието на страната
Тук: Загубилият опонент се влачи с месеци по съдилища в опит да касира изборите, и междувременно обявява победителя за педофил, канибал, наркоман, въплъщение на дявола и разбира се - купуващ гласове.

Мила картинка.
---

3 коментара:

  1. http://www.vsekiden.com/?p=40997

    ОтговорИзтриване
  2. Разбира се че има и такива моменти, но те са по-скоро изключение там, и редовна практика тук.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.