28 октомври, 2008

Няма значение

Няма значение какво е казал премиерът по повод борбата с корупцията и мафията. Няма значение какви идеи са обсъждани и какви планове са приети (за петилетката). Ако не на всички, то поне на мнозинството им е ясно, че др. Станишев ще си навлече повече главоболия ако започне да изпълнява приетите планове, от колкото ако остави нещата както са си в момента.Няма значение кой е дръпнал спусъка на Ахмед Емин. На всички им е ясно, че такова нещо като "политическо самоубийство" в България не съществува. Нямаше да има значение дори ако Ахмед Доган го беше разстрелял публично насред жълтите павета. На всички им е ясно, че ДПС така са моделирали държавата, че всички служби (заедно с половината медии) щяха да се впуснат пряко или косвено да оправдават Доган след подобен разстрел.

Няма значение колко природозащитници ще протестират против незаконното застрояване на природни паркове, резервати и защитени местности. Икономическите интереси са толкова силни, че са приобщили за каузата си всички министерства и дирекции, които по принцип трябва да им се противопоставят. Какво означават в случая някакви си обществени интереси, дето са толкова общи и размити, че еколозите дори не могат да ги формулират разбираемо?

Няма значение колко хвалим външната си политика. Външното ни министерство никога няма да заяви българската позиция по даден външен проблем преди да се съобрази с "европейските си партньори", "американските си приятели" и най-вече "руските си колеги". В този смисъл, колко ли сме далеч от Полша? "Много" е меко казано.

Няма значение какво казва съвременната медицина за наркотичните вещества. У нас винаги ще има една купчина, на пръв поглед, дървени глави, които се правят на консервативни и прокарват сурови закони за вещества, които науката отдавна е обявила за безопасни. Не са много хората обаче, които са наясно как тези дървени глави направиха услуга (при това съвсем не инцидентно) на големите нарко-дилъри чрез прокарването на уж строгите закони, "които ще предпазат обществото от изкушението на вредните субстанции". Които нито са вредни, нито изкушават някого. В същото време на ден от проблеми свързани с алкохола и цигарите умират много повече хора, от колкото от всички други "наркотици" взети заедно.

И прочее глупости.

Изобщо, държавата е в режим "Няма значение".
---

8 коментара:

 1. Имам само едно питане: Кои са тези наркотични вещества "Които нито са вредни, нито изкушават някого."?
  Иначе като цяло поста е актуален, но същевременно доста повърхностен и елементарно оформен.

  ОтговорИзтриване
 2. Може да попиташ личния си лекар, щото като гледам така или иначе няма да ми обърнеш внимание.
  А поста освен да е саркастичен, друга цел няма.

  ОтговорИзтриване
 3. Аз се чудя какво ще стане ако всички наркотици станат законни? Изключвам разбира се идеята за техния износ. Тези, които не взимат наркотици, ще започнат да взимат ли? Вие бихте ли започнали? Ако отговорите с НЕ, то значи нищо няма да се промени за вас, ако отговорите с ДА, то само ще ускорите процеса, пък и е възможно да се спестят голям брой престъплениям които тези хора отговорили с ДА биха направили. Няма човек, който да иска да взима наркотици и да не го направи, защо тогава само стимулираме незакоония бизнес с тях? Честно казано, аз не виждам никаква разлика между хазарта, алкохола и наркотиците - и трите са пагубни за всеки пристрастен към тях и в същото време и трите са безвредни за всеки, който ги взима само за удоволствие.

  ОтговорИзтриване
 4. Прав си г-н Цолев! Бих добавил: " Е, това държава ли е? "

  ОтговорИзтриване
 5. Много е точно и много верно. С малко думи се казват повече неща отколкото в словестните диарии в т.нар. парламент.
  За наркотиците се знае - смешно е да се казва , че вземането им за удоволствие не е вредно ! Хей хора , събудете се ! След малоумната образователна политика на тази територия наречена България, сега някой иска да се добавят и узаконят и наркотиците за "удоволствие " Е... след това и педофилията с лимит на годишната бройка , пак в рамките на удоволствието !За проституцията няма смисъл - тя и така си е законна / за справка : вижте любовниците на "уважаваните" ни бизнесмени , политици и медийни звезди/. А ние зомбитата нали затова сме тук ! Ние сме на разположение да подкрепим себеподобни испано-саксонско-турско-руски-американски бащици , които направиха България рай ...ооопс .. рай за проституция , корупция, мафия, аморалност на всички нива и на интелигентни, просещи мизерници и богати ,уважавани, безмозъчни наркобарони. Това е раят на отчаяните и безропотните ... шшшшш ..да не ни чуе някой , защото ... ще ни самоубият !! шшшшшш .... търпете ..

  ОтговорИзтриване
 6. няма значение какво ще кажа аз или ти....

  ОтговорИзтриване
 7. Ами да, то това се подразбира, няма никакво значение какво говорим тук или там, но е по-добре от нищо. Поне казваме че знаем какво се случва, не е като да ни лъжат и да им вярваме.

  ОтговорИзтриване
 8. Обаче има значение, че хора като теб изразяват позиция.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.