17 септември, 2008

Мафиот до мафиота, мила моя майно льо

Чакам. Чакам вече три дена. Чакам министър Емел Етем-Тошкова да коментира факта, че е съдружник с човек, обявен за особено опасен трафикант на оръжие в Чехия. Не чакам да обясни защо го е назначила за шеф на инспектората си, тъй като тази практика вече е държавна политика. Евентуално очаквах медиите да подхванат по-сериозно темата, но не се учудих че това не стана. Вместо тези неща министър Емел Етем-Тошкова надлежно ме предупреждава, че се очакват обилни валежи (в началото на есента, каква изненада). Аз, от своя страна, си умирам да ме правят на идиот, и щастливо пляскам с ръце.

Случката е показателна и донякъде емблематична за сегашното управление. Отчасти и за предишното. След фарса с Делян Пеевски, имотите на Доган и министрите на ДПС (които са превърнали поверените им министерства в свои антиподи) ситуацията с Емел Етем-Тошкова можем да отнесем към графа "нищо ново". Къде обаче са хората? Къде са медиите? Къде е гражданското общество (ако го има)? Как е възможно заместник министър-председател да има общ бизнес с трафикант на оръжие, след което да го назначи на висш пост в своето министерство, и никой да не обърне внимание на това? Няколко уведомяващи реда в пресата, дори не навсякъде, и толкова. Досега живеех с надеждата, че по-фрапиращите случаи ще предизвикат някаква обществена реакция. А това ако не е фрапиращ случай ... Оказва се, че правителството много добре си е съвршило работата по приспиването на общественото внимание и е насърчило до невиждани висоти търпимостта към корупция и откровени престъпления.

Откровено възхищение изпитвам спрямо така наречената партия ДПС. Те успяха да се превърнат от хаотична терористична група през 80-те години до огромната феодална единица, която на практика притежава физически по-малките населени места със смесено (и не чак толкова смесено) население. Те са мандатоносител, те на практика управляват държавата, те получават държавни отличия и изглежда са напълно амнистирани от всички власти в страната. Манипулират изборни резултати. Те не бяха трети на изборите за евродепутати, бяха първи. Според вътрешни източници са успели да променят крайните резултати, за да не предизвикат обществено недоволство.

И ние толерираме всичко това. Защо? От страх? Или защото те притежават универсалното оръжие, което им служи и за щит - дискриминационната реторика. Ако някой ги обвини в нещо, ответният удар идва под формата на оплакване от дискриминация. Кой обаче е дискриминиран в случая? Историята май не познава случай, в който малцинството доминира над мнозинството. И го напада чрез своето средство за защита. Разбира се, единствено и за първи път - само в България! Иначе се носят слухове, че в Конституцията (чл.11 т.4) пишело, че не можело да има партии на расова или верска основа. Това обаче са подробности. Конституцията отдавна не е това което трябваше да бъде. В момента е по-скоро един фиктивен и морално остарял документ, който не служи за нищо.

И ако трябва тук да теглим чертата, може да се каже че:
 • България е единствената страна в ЕС и НАТО, в която бивши терористи и настоящи мафиоти държат цялата държавна власт + голяма част от медиите
 • Министърът на вътрешните работи, човекът който трябва да се бори с тези неща, твърди че тези неща не съществуват
 • Единствените хора, които обръщат внимание на тези неща са група смахнати ксенофоби, които и без това никой не взема насериозно
 • Медиите са безумно послушни и изпълнителни не само по адрес на управляващите, но и на всеки по-известен
 • Хората. Хората ги няма. Няма гражданско общество, няма протестиращи заради безумната корупция, няма никой. Само в България хората ги е страх да наричат нещата с истинските им имена.
България вече е напълно фиктивна държавна единица, и е време да се помисли за ново начало.
---

5 коментара:

 1. ������� �������� ���� � �� � ������!
  �� � ���� � ���� ��������� ��� � � ������. ������� � ������ ����� �� �- ������ � ������ � �� �-��������� � ������. ����� ������ ���� ����� � ������� ����� �� ����� ��� ����� � � � ���� �������� ���� ��� �� � ������ ������ � ����.
  ������ ���. ����� ������ ����� � � ������ � ��??

  ОтговорИзтриване
 2. Извинявам се за вида на коментара ми. Пускам го пак, надявам се сега да е ок:

  Страхотен коментар, много си прав за всичко!
  То е ясно, че скоро ситуацията няма да се промени. Богатите и силните стават все по- такива, а народът – все по-безразличен и примирен. Когато толкова време живееш по абсурден начин, все някога това започва да ти се струва нормално, иначе няма как да запазиш здравия си разум.
  Надежда няма. Остава въпросът докога ще ни търпят в ЕС??

  ОтговорИзтриване
 3. ЕС все още са твърде учудени от факта, че страна-член на общността пропада толкова стремглаво след присъединяването й. Съмнявам се някой в Брюксел да е предвиждал подобен фантастичен сценарии, тъй като се предполага, че членството ще допринесе общото благосъстояние на страната, пък било то и в дългосрочен план. Отделно липсва процедура за изключване от ЕС, но никак няма да се учудя ако пак ние направим първото изключение от правилото.

  ОтговорИзтриване
 4. доиде време да се дигнеме и да сложим краи на турски упражници мафиото и бандити с1д за предателите и престапниците

  ОтговорИзтриване
 5. никои ни6то немож им напраи 6е го гармят бесят коля т теса недосегаеми лол

  ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.