25 май, 2008

Ден на хавлията

„Хей, сас ли го онзи хупи Форд Префект? Те това се казва фруд - наистина знае де му е хавлията"

На този ден (25 май) 2001 година, две седмици след смъртта на писателя Дъглас Адамс, група интернет читатели решават в негова памет да отдадат чест на един от най-значимите и характерни артефакти в инвентара на галактическия стопаджия - хавлията. Регистрират сайт towelday.org и обявяват своята инициатива. А тя е проста и напълно в духа на "Пътеводителя" - носете си хавлията, където и да сте. Реакциите не закъсняват. Фенове от цял свят започват да отбелязват 25 май и публикуват снимки от ежедневието си, заедно с незаменимия приятел на стопаджията - хавлията.

И така, призовавам ви да се включите в мероприятието. Не излизайте без хавлията си. Обяснявайте че сте в (сравнително) добро психическо здраве, а хавлията е начин да изразите почитта си. Бъдете заразителни. Давам скромния си принос и чрез малка вметка в wikipedia.

P.S. Ако голяма част от написаното не ви говори нищо, има вероятност да сте от малкото останали хора, незапознати с едно от култовите произведения на английската (пародийна) фантастика - "Пътеводител на галактическия стопаджия". В този случай ви съветвам възможно най-скоро да запълните този сериозен пропуск в образованието си ;)
---

1 коментар:

Добре дошли в тролосферата.