25 април, 2008

Не бъдете наивни

В разгара си е един от най-големите празници, сътворен от организираната религия "християнство". Благословена комерсиална седмица, рай за търговците и бабичките по сергиите. Както и за коалиционния партньор, който продава саморъчно произведени свещи в църквите.

Хората празнуват без да се замислят. Празнуват нещо, за което си имат само бегла представа, обикновено изградена от кратките репортажи в края на новинарските емисии. Хората са наивни. Не ги интересува какъв е празника, те са доволни че имат няколко почивни дни. По навик повтарят заучените фрази, по традиция боядисват яйца и купуват подсладен хляб на смехотворно високи цени.

Не бъдете наивни. Докато механично предъвквате познатите "Христос возкресе; во истина возкресе" си спомнете, че религията която ги е насадила в съзнанието ви, е отцепила се от юдеизма секта. Боядисвайте яйца, но с мисълта за милионите жертви на религиозния геноцид както срещу обикновените хора, така и срещу науката като цяло. Вдигнете наздравица за Карол Войтила (познат под псевдонима Йоан-Павел Втори), който през 1992 година официално призна, че планетата Земя не е плоска. Усмихнете се на първото женско създание което видите, и си спомнете че жената е свободна не заради религиите, а въпреки тях. Прочетете някоя от свещените книги, например библията, и открийте намек за призоваване към лъжи, кражби, убийства, измъчване на невинни - в името на божеството. Отидете на църква, и се замислете за разхищението, вложено в тази институция. Целунете ръка на представителя на православното течение (наричан поп), и се замислете как тази ръка е удряла по масата по време на непрестанните църковни боричкания за власт и имоти.

И така нататък, и така нататък. Списъкът с неща за вършене е безкраен. Мислете с главите си, но не чрез идеите, насадени от някой друг. Не забравяйте, че принадлежите към определена религия само защото времето и мястото на раждането са ви поставили пред свършен факт. И не, не можете да оспорите този факт. Не бъдете наивни. Question everything.
---

3 коментара:

  1. А сега да видим кого избирате - Господ или 666 ( Всеки знае числото на дявола)?!

    ОтговорИзтриване
  2. Дяволът под една или друга форма съществува в почти всички организирани религии с цел набелязването на антагонистична за религиозното течение фигура. Атеистите винаги се присмиваме на опитите на религиозните да ни припишат характеристики, сътворени от тях самите. В дълбока грешка сте, господа. Не вярвам нито в измислените от вас протагонистични, нито в още по-измислените (пак от вас) антагонистични персонажи. Напълно умишлено избрах този си псевдоним още преди години, за да наблюдавам реакции точно като предходната.

    ОтговорИзтриване
  3. хубаво написано :) трябва повече хора да се отърсят от предразсъдъците и каноните, които им се налагат.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли в тролосферата.